Cuketové rizoto s jablky
Suroviny
- 160 g Jablka
- 60 g Cibule
- 200 g Brambory
- 300 g Cuketa
- 60 g Mrkev kořen
- 400 g Rýže loupaná
- 10 g Kopr čerstvý
- 50 ml Citronová šťáva
- 30 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1246 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 118 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 917.9 mg
- Vláknina 17444.7 mg
- Vitamín A 17444.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory, cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky. Kopr opláchneme a nasekáme.
-
2
Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli po dobu tří minut. Přidáme mrkev, brambory a cuketu a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a jablka. Zalijeme 125 ml vývaru smíchaného s karí a šafránem, postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme a opepříme a servírujeme posypané koprem.