Exotické ovoce s banánovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 110 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1357.3 mg
 - Vláknina 124226 mg
 - Vitamín A 124226 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a naaranžujeme na půlku čtyř dezertních talířků.
 - 
                                2
Čerstvé fíky omyjeme, osušíme, pokrájíme na třetinky a úhledně naskládáme na druhou půlku talířků.
 - 
                                3
Omyté nektarinky osušíme, odstraníme pecky, rozkrájíme na třetinky a opět naaranžujeme na talířky. Vypeckované datle krájíme na jemné plátky, poskládáme také na talířky.
 - 
                                4
V kastrůlku povaříme šťávu z grepů a pomerančovou šťávu do zahoustnutí. Přimícháme med, mícháme na mírném ohni do rozpuštění a ihned stáhneme ze sporáku. Oloupané a na kousky pokrájené banány rozmixujeme, přidáme do vychladlé vařené hmoty. Vše dohromady rozšleháme a necháme ještě v lednici vychladnout.
 - 
                                5
Těsně před podáváním připravené ovoce na talířcích, přelijeme vychlazeným banánovým krémem. Krém každé porce pokapeme vaječným koňákem, ozdobíme mátou a podáváme.