Garnáti se špenátem
Suroviny
- 150 g Špenát listový čerstvý
 - 485 g Garnát obecný
 - 100 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 971 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 249.8 mg
 - Draslík 635.9 mg
 - Vláknina 5915.3 mg
 - Vitamín A 5915.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2 lžíce olivového oleje rozpálíme v hrnci a nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou kapii na kostičky, česnek a rajčata a 7 minut smažíme.
 - 
                                3
Přidáme špenát, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a okořeníme.
 - 
                                4
10 minut vaříme pod pokličkou, dokud špenát nezměkne.
 - 
                                5
Odstavíme hrnec, zamícháme zeleninu a udržujeme teplou.
 - 
                                6
Do větší pánve nalijeme zbytek oleje a smažíme 3 minuty garnáty.
 - 
                                7
Garnáty - krevety přimícháme do špenátu a přesypeme do servírovací mísy ozdobené plátky citronu.
 - 
                                8
Ihned podáváme.