Vejce na květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 254.3 mg
 - Draslík 917.8 mg
 - Vláknina 11527.2 mg
 - Vitamín A 11527.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 129.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme uvařený, na růžičky rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku, koření a sůl. Zamícháme a zvolna dusíme.
 - 
                                2
Když je vše měkké, vytvoříme pomocí vařečky v květáku čtyři hlubší důlky a do každého vyklepneme jedno vejce, které mírně osolíme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                3
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.