Sezamové filé
Suroviny
- 10 g Sezam - semena
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Cukr krupice
- 1 g Pažitka
- 1 g Řeřicha
- 500 g Losos - filety
- 5 ml Omáčka sójová
- 8 ml Ocet vinný
- 2 ml Olej sezamový
- 10 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Salát ledový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 9 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 599.5 mg
- Vláknina 2973.5 mg
- Vitamín A 2973.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcované, osolené a opepřené lososí filé smočíme v bílcích a následně obalíme v sezamových semínkách. Na pánvi takto připravené filé opečeme z každé strany asi 5 minut.
-
2
Nyní připravíme salát. Řeřichu a natrhaný ledový salát v míse promícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z vinného octa, rostlinného oleje, sójové omáčky, sezamového oleje, cukru a najemno nasekané pažitky.
-
3
Hotové filé nakrájíme na nudličky a podáváme se salátem. Zdobíme jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.