Chleba s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 239.9 mg
 - Vláknina 27805.5 mg
 - Vitamín A 27805.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si plech, který vymažeme tukem.
 - 
                                2
Do mísy prosejeme obě mouky se solí, do důlku v mouce vsypeme droždí, smícháme s 250 ml vlažné vody a medem a necháme asi patnáct minut odstát.
 - 
                                3
Poté přidáme zbývající vodu a vejce a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba hodinu a půl kynout.
 - 
                                4
Do vykynutého těsta vmícháme usekané ořechy (několik ořechů odložíme na ozdobu) a necháme opět během asi půl hodiny vzejít. Poté do chleba vtlačíme ořechy, uděláme pár zářezů nožem, potřeme chléb rozšlehaným vejcem a pečeme asi patnáct minut v troubě předehřáté na 220°C. Teplotu pak snížíme na 190°C a pečeme dalších asi čtyřicet minut, dokud chleba nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.