Jarní míchaný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 366.5 mg
 - Vláknina 6016.5 mg
 - Vitamín A 6016.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový a ledový salát pořádně propláchneme, osušíme na utěrce, rozdělíme na jednotlivé listy. Rukama roztrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Omyté ředkvičky, okurky a rajčata nakrájíme na větší nudličky a přidáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, přikryjeme fólií a necháme v chladničce odležet. Mezitím připravíme z ingrediencí zálivku, kterou důkladně rozmícháme.
 - 
                                2
Poléváme až těsně před servírováním, protože olej způsobuje rychlé vadnutí listové zeleniny.