Kořeněné máslo GHEE
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6816 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 752 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 1092 mg
 - Draslík 449.2 mg
 - Vláknina 7992.2 mg
 - Vitamín A 7992.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1002.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme na mírném plameni máslo; nenecháme ho zhnědnout. Přivedeme máslo k varu a vmícháme nahrubo nasekanou cibuli a česnek, oloupaný a nastrouhaný zázvor, hřebíček, kurkumu, skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Snížíme plamen a necháme v nezakrytém hrnci probublat 45 minut. Mléčná usazenina na dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by mělo být průhledné.
 - 
                                2
Čirou tekutinu pomalu nalijeme přes jemnou gázu do misky.
 - 
                                3
Mléčnou usazeninu odstraníme, stejně tak i veškeré další usazeniny z tekutiny.
 - 
                                4
Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a uchováme v lednici maximálně 2 měsíce.