Ořechový koláč s parmezánovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 329.7 mg
 - Draslík 97.4 mg
 - Vláknina 3526.5 mg
 - Vitamín A 3526.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse nebo v robotu zpracujeme ořechy, mouku a osolené máslo na jemnou drobenku. Přilijeme trochu studené vody a pokračujeme, až vznikne soudržné těsto. Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Dno korpusu několikrát propíchneme vidličkou a formu uložíme na 30 minut do chladničky.
 - 
                                2
Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme dalších 10 minut.
 - 
                                3
Smetanu rozšleháme s vejci, žloutky, nastrouhaným sýrem, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směs nalijeme na korpus, formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč pečeme asi 25 minut.
 - 
                                4
Upečený ořechový koláč necháme 10 minut ve formě odpočinout, nakrájíme na porce a podáváme teplý.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                