Pečené brambory plněné nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 382.5 mg
- Vláknina 4042 mg
- Vitamín A 4042 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nivu rozdrobíme, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Velké syrové brambory omyjeme kartáčkem, neloupeme. Každou bramboru zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 60 minut na roštu v troubě.
-
3
Upečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme prochladnout, seřízneme oba vrcholy a brambory opatrně vydlabeme, abychom zachovali tvar brambory a aby měla vydlabaná brambora „dno“.
-
4
Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme s rozdrobenou nivou, přimícháme smetanu, změklé máslo a petrželovou nať. Umícháme hladkou hmotu, kterou plníme brambory, postavíme je na plech vyložený pečícím papírem a horké troubě zhruba 8 minut zapékáme.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 08.08.2015 10:45:14
Pečené brambory plněné nivou chutnaly mě i manželovi. Dvouletému synovi jsem naplnila bramboru eidamem, ale ten se mi připekl na alobal, takže měl nakonec jen obyčejnou pečenou bramboru. Niva se k alobalu nepřilepila a brambory takto naplněné byly více než vynikající. K bramborám jsme si dali zeleninový salátek z ledového salátu, rajčat, papriky a salátové okurky a letní večeře na terase byla příjemným zpestřením horkého dne. Určitě doporučuji tento recept vyzkoušet. Je snadný, rychlý a ani ne moc finančně náročný.
Odpovědět