Pečené brambory plněné nivou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 83 minut
Počet porcí: 8 porcí

Suroviny

  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 ks Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 382.5 mg
  • Vláknina 4042 mg
  • Vitamín A 4042 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nivu rozdrobíme, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Velké syrové brambory omyjeme kartáčkem, neloupeme. Každou bramboru zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 60 minut na roštu v troubě.

  • 3

    Upečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme prochladnout, seřízneme oba vrcholy a brambory opatrně vydlabeme, abychom zachovali tvar brambory a aby měla vydlabaná brambora „dno“.

  • 4

    Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme s rozdrobenou nivou, přimícháme smetanu, změklé máslo a petrželovou nať. Umícháme hladkou hmotu, kterou plníme brambory, postavíme je na plech vyložený pečícím papírem a horké troubě zhruba 8 minut zapékáme.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 08.08.2015 10:45:14

Pečené brambory plněné nivou chutnaly mě i manželovi. Dvouletému synovi jsem naplnila bramboru eidamem, ale ten se mi připekl na alobal, takže měl nakonec jen obyčejnou pečenou bramboru. Niva se k alobalu nepřilepila a brambory takto naplněné byly více než vynikající. K bramborám jsme si dali zeleninový salátek z ledového salátu, rajčat, papriky a salátové okurky a letní večeře na terase byla příjemným zpestřením horkého dne. Určitě doporučuji tento recept vyzkoušet. Je snadný, rychlý a ani ne moc finančně náročný.

Odpovědět