Fenyklo-jablkový krevetový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 254 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 59.1 mg
 - Draslík 658.5 mg
 - Vláknina 7588 mg
 - Vitamín A 7588 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve ve slané vodě uvaříme asi 10 minut krevety. Až zchladnou, vyloupeme je a dáme do mísy. K nim přidáme na tenké plátky nakrájený omytý a jader zbavený fenykl a omyté odjádřené jablko pokrájené na kostičky.
 - 
                                2
Vedle v menší misce připravíme zálivku z nakrájené šalotky, citronové šťávy, soli, pepře olivového oleje a semen fenyklu.
 - 
                                3
Zálivku i připravené krevety s fenyklem a jablkem smícháme ve větší misce a ihned studené servírujeme.