Bramborový salát s vepřovým masem
Suroviny
- 900 g Brambory vařené
 - 200 g Ředkev
 - 150 g Ředkvička
 - 200 g Hrušky
 - 200 g Salát listový Dubáček
 - 100 g Potočnice
 - 400 g Vepřové maso pečené
 - 15 g Hořčice
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 30 g Zázvor celý
 - 20 ml Ocet vinný
 - 40 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 1364 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 1121.5 mg
 - Vláknina 17562.5 mg
 - Vitamín A 17562.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do salátové mísy, osolíme a opepříme. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, ředkev na kostičky, hrušku oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na tenké plátečky, zázvor nastrouháme najemno. Pečené maso nakrájíme na silnější nudličky, listy salátu natrháme na větší kusy, potočnici zbavíme tvrdého stonku a listy otrháme.
 - 
                                2
Do mísy k bramborám přisypeme hrušku, ředkev, ředkvičky a promícháme. Vedle v misce smícháme prolisovaný česnek, zázvor, hořčici s octem a olejem. Vymícháme zálivku a přilijeme do mísy. Listy salátu a potočnice upravíme na talířky, doprostřed naneseme bramborový salát, obložíme vepřovým masem a podáváme.