Kuře na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1101 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 139.3 mg
 - Draslík 348.1 mg
 - Vláknina 2432 mg
 - Vitamín A 2432 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme.
 - 
                                2
Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu.
 - 
                                3
Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
 - 
                                4
V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat.
 - 
                                5
Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme.