Bramborový salát s vařenou majonézou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2426 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 195.9 mg
- Draslík 872.2 mg
- Vláknina 11960.5 mg
- Vitamín A 11960.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, přidáme drobně pokrájenou cibuli a jemně rozkrájené okurky. Vše smícháme. 
- 
                                2Příprava majonézy: mléko přistavíme na oheň. V půli šálku mléka rozkvedláme žloutky, mouku a přilijeme k horkému mléku. Za stálého míchámí necháme směs zhoustnout, odstavíme z ohně, přidáme citrónovou šťávu, olej a hořčici. Necháme téměř vychladnout, nalijeme na připravené brambory. 
- 
                                3Salát řádně promícháme a necháme dvě hodiny uležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        