Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 28 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 681 mg
- Vláknina 2559 mg
- Vitamín A 2559 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Porce ryby omyjeme a osušíme. Limetkovou kůru a šťávu smícháme s olejem, přidáme na kostičky nakrájenou feferonku a směsí rybu pokapeme. Necháme pod pokličkou asi 30 minut odležet. 
- 
                                2Porce mečouna spolu s očištěnou jarní cibulkou grilujeme po každé straně asi 5 minut. Během grilování je potíráme trochou bylinkového másla a podle chuti osolíme. 
- 
                                3Pokrm upravíme na talíře, obložíme zbylým bylinkovým máslem a posypeme nakrájenou cibulovou natí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        