Grilovaná parmice nachová
Suroviny
- 900 g Brambory
- 900 g Parmice
- 8 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 4 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Citrony
- 2 ks Šalotka
- 12 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8 stroužek Česnek
- 8 plátek Šunka dušená
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 950 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 18 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 143 g
- Cholesterol 111.3 mg
- Draslík 3985 mg
- Vláknina 23446.5 mg
- Vitamín A 23446.5 mg
- Vitamín B6 4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Břišní dutiny parmic naplníme kolečky citronu, česnekem, tymiánem, petrželkou, šalotkou, šalvějí, pak ryby osolíme, opepříme a každou obtočíme plátkem parmské šunky, kterou upevníme párátkem. Rozložíme ryby na plech na grilování a pod grilem 5–6 minut grilujeme z každé strany. 
- 
                                2Připravíme opékané brambory: ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej a brambory, neloupaný česnek a šalotky na něm opékáme 12–15 minut, aby brambory byly křehké a zároveň křupavé. 
- 
                                3Olej s citronovou šťávou šleháme v misce, pak vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a pažitku a dle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                4Na nahřáté talíře rozdělíme opečené brambory se šalotkami a česnekem, přidáme grilované ryby, pokapeme zálivkou a ihned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        