Kukuřičné noky s treskou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 24 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 44.9 mg
- Draslík 689.8 mg
- Vláknina 6790 mg
- Vitamín A 6790 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme noky. V hrnci uvedeme do varu 1,25 litru vody, osolíme ji a postupně do ní přisypáváme kukuřičnou mouku. Za častého míchání dřevěnou vařečkou vaříme polentu asi 50 minut. Přitom ji průběžně odlepujeme od stěn a ode dna. 
- 
                                2Mezitím si připravíme omáčku. Stáhneme z tresky kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme. Opereme petrželku a bazalku a nasekáme. 
- 
                                3Do pánve nalijeme olej a osmažíme něm cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou tresku, krátce ji za častého míchání osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře, při mírné teplotě za občasného zamíchání všechno 20 minut dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bazalku. 
- 
                                4Stáhneme hrnec s polentou ze sporáku, vmícháme do ní pokrájené máslo a nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme a pomocí dvou lžic opláchnutých ve studené vodě tvoříme noky a rozdělujeme je na jednotlivé talíře. Přelijeme je horkou omáčkou a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        