Neslazená zavařená jablka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 214 mg
- Vláknina 7600 mg
- Vitamín A 7600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Použijeme zralá, možno i padaná jablka. Omyjeme je, očistíme a nakrouháme na plátky nebo hrubé nudle. Rozdělíme do čistých sklenic a důkladně upěchujeme. 
- 
                                2Zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut. 
- 
                                3Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        