Lilek s cibulkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 668.6 mg
- Vláknina 20775 mg
- Vitamín A 20775 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Lilek upečeme po všech stranách v troubě. Po upečení musí být měkký, slupka je černá, ale ne spálená. Lilek oloupeme a omyjeme. Na prkénku z něj vymačkáme šťávu, rozsekáme jej nožem a dáme do porcelánové mísy. 
- 
                                2V míse lilek smícháme s olejem a mícháme tak dlouho, až hmota zbělí. Přidáme citronovou šťávu, sůl a nastrouhaný česnek. 
- 
                                3Podáváme s drobně nakrájenou cibulí a zdobíme dílky rajčat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        