Pikantní selské brambory
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 17 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 1108.1 mg
- Vláknina 14254 mg
- Vitamín A 14254 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve slupce uvaříme brambory téměř do měkka a vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. Na tenké plátky nakrájíme klobásu. Nastrouháme sýr. 
- 
                                2Rozehřejeme sádlo na pánvi a osmahneme cibuli, přidáme klobásu a opečeme. 
- 
                                3Do vymazané zapékací mísy dáváme vrstvy brambor prokládané cibulkou a klobásou a sypeme kořením dle chuti. 
- 
                                420 minut zapékáme ve vyhřáté troubě. 
- 
                                5Na talíři posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        