Bramborová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 598 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 26 mg
 - Draslík 1041.9 mg
 - Vláknina 12946.4 mg
 - Vitamín A 12946.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.
 - 
                                2
Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
 - 
                                3
Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.