Citronové gelato
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 323.4 mg
 - Draslík 34.3 mg
 - Vláknina 261.7 mg
 - Vitamín A 261.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko, 55 g cukru a citronovou kůru uvedeme k varu. Zbytek cukru ušleháme se žloutky. Vařící se mléko přilijeme ke žloutkům s cukrem a ihned dobře rozšleháme metlou.
 - 
                                2
Celou směs dáme opět vařit. Pečlivě mícháme až do konzistence hustého krému, který drží na vařečce. Nesmí procházet varem!
 - 
                                3
Uvařený krém smícháme s citrónovou šťávou a smetanou a necháme na ledu vychladnout.
 - 
                                4
Máme-li zmrzlinovací strojek, postupujeme dle pokynů výrobce.
 - 
                                5
V mrazáku zmrzlinu připravíme tak, že krém každých 30 minut rozšleháme až do získání nadýchané zmrzliny.