Italské preclíky s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 368.4 mg
 - Draslík 274.7 mg
 - Vláknina 5588.3 mg
 - Vitamín A 5588.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme prosátou mouku, sůl, cukr, citron. kůru a přilijeme kvásek, který vykynul asi ze 3 dkg droždí. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, jež necháme vykynout. Z těsta krájíme kousky, které tvarujeme jako válečky na vánočku (jen kratší). Jeden konec pletence musí tvořit oko, do kterého pak umístíme vařené červené vajíčko. Pletence vložíme do rozehřáté trouby a pečeme je do červena. Podáváme o Velikonocích.