Tvarohové knedlíky s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 15 g Pšeničná krupice
  • 150 g Tvaroh jemný
  • 20 g Cukr krupice
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 146.1 mg
  • Vláknina 4880 mg
  • Vitamín A 4880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z prolisovaného tvarohu, vejce, krupice, mouky a soli zaděláme těsto. Do těsta ještě vpracujeme oloupané, jemně nakrájené jablko a citronovou kůru. Necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Tvoříme knedlíčky asi 4cm v průměru a vaříme je 5 minut. Uvařené pocukrujeme a pokapeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu

  • kvetush
  • 27.09.2015 12:33:00

Recept je velice jednoduchý a moc chutný. Dovolila jsem jej uvařit k nedělnímu obědu na místo tradičních řízků a byla jsem pocválena od celé rodiny za chutné knedlíky, po kterých se jen zaprášilo. Takže autorce děkuji za recept a mohu jej jen doporučit.

Odpovědět