Ledvinky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí ledviny
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 hrnek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 583.9 mg
  • Draslík 846.7 mg
  • Vláknina 5903.3 mg
  • Vitamín A 5903.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájená jablka a chvíli dusíme. Potom přisypeme mouku, kari koření, osmahneme a za stálého míchání zředíme vývarem. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme.

  • 2

    Očištěné ledvinky spaříme v horké vodě, nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.

  • 3

    Do hotové omáčky všleháme smetanu a ledvinky v ní ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu