Ledvinky s jablky
Suroviny
- 600 g Telecí ledviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Vývar z hovězích kostí
- 0.5 hrnek Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 583.9 mg
- Draslík 846.7 mg
- Vláknina 5903.3 mg
- Vitamín A 5903.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájená jablka a chvíli dusíme. Potom přisypeme mouku, kari koření, osmahneme a za stálého míchání zředíme vývarem. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme.
-
2
Očištěné ledvinky spaříme v horké vodě, nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.
-
3
Do hotové omáčky všleháme smetanu a ledvinky v ní ještě krátce povaříme.