Rostbíf s křenovou omáčkou
Suroviny
- 1000 g Hovězí svíčková
- 150 g Celer bulvový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 5 ks Ředkvička
- 1 ks Celer - nať
- 1 špetka Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 4 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 105.1 mg
- Draslík 1081.6 mg
- Vláknina 3328.8 mg
- Vitamín A 3328.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a posypeme pepřem. Vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut, snížíme teplotu na 190 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut. Maso občas podlijeme vypečenou šťávou. Po upečení svíčkovou položíme na nahřátou mísu a necháme odpočinout asi 15 minut.
-
2
Celer a ředkvičky očistíme a nadrobno nakrájíme.
-
3
Smícháme citronovou šťávu, vývar, hořčici, nastrouhaný křen a olej. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a osladíme.
-
4
Rostbíf nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a zalijeme zeleninovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nasekanou celerovou natí.
-
5
Podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky.