Gratinované brambory s tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 700 g Tykev
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 929.7 mg
  • Vláknina 9622.8 mg
  • Vitamín A 9622.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno vyskládáme vrstvu brambor nakrájených na plátky, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a poklademe vrstvou tykve (také nakrájené na plátky). Tento postup opakujeme až do spotřebování všech ingrediencí. Zalijeme smetanou s česnekem, přikryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

  • 2

    Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal a zvýšíme teplotu na 190 °C a pečeme dalších 15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu