Gratinované brambory s tykví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 43 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 929.7 mg
- Vláknina 9622.8 mg
- Vitamín A 9622.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno vyskládáme vrstvu brambor nakrájených na plátky, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a poklademe vrstvou tykve (také nakrájené na plátky). Tento postup opakujeme až do spotřebování všech ingrediencí. Zalijeme smetanou s česnekem, přikryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
-
2
Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal a zvýšíme teplotu na 190 °C a pečeme dalších 15 minut dozlatova.