Brambory s petrželkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 9 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 8.2 mg
- Vláknina 6584 mg
- Vitamín A 6584 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a rozpůlíme. 
- 
                                2Omytou a osušenou petrželku najemno nasekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme do něj polovinu petrželky a vsypeme horké brambory. Krátce je v másle promícháme, osolíme a nakonec posypeme zbylou petrželkou. 
- 
                                3Podáváme jako přílohu k masům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        