Těstoviny s jablkem a nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 20 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 271.1 mg
- Vláknina 5277.5 mg
- Vitamín A 5277.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené těstoviny promícháme s jednou lžící oleje. Z jablečného octa a olivového oleje připravíme zálivku.
-
2
Omyté a rozpůlené jablko zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé měsíčky, potřeme je olejem a opečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů celsia.
-
3
Rukolu a ledový salát opláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na plátky a rozdělíme.
-
4
Připravené těstoviny promícháme se saláty, cibulí, pečenými jablky a ořechy. Posypeme nivou, zalijeme připravenou zálivkou a podáváme.