Těstoviny s jablkem a nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 300 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 hrst Salát ledový
  • 1 hrst Rukola
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 271.1 mg
  • Vláknina 5277.5 mg
  • Vitamín A 5277.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené těstoviny promícháme s jednou lžící oleje. Z jablečného octa a olivového oleje připravíme zálivku.

  • 2

    Omyté a rozpůlené jablko zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé měsíčky, potřeme je olejem a opečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů celsia.

  • 3

    Rukolu a ledový salát opláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na plátky a rozdělíme.

  • 4

    Připravené těstoviny promícháme se saláty, cibulí, pečenými jablky a ořechy. Posypeme nivou, zalijeme připravenou zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu