Špenátové brambory se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1044 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 15.9 mg
- Draslík 1086.2 mg
- Vláknina 12309.5 mg
- Vitamín A 12309.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory i se slupkou propícháme vidličkou. Předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme je 1-1 1/4 hodiny doměkka.
-
2
Zatím očistíme špenát a dáme ho do hrnce s vodou, která zůstala na listech. Vaříme zvolna 1-2 minuty do zavadnutí. Špenát důkladně scedíme, vymačkáme zbylou vodu a nasekáme ho nadrobno.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a smažíme za občasného míchání 3-5 minut, až je měkká, ale ještě nehnědne.
-
4
Brambory přepůlíme po délce, vydlabeme vnitřek a vložíme do mísy. Vložíme špenát, cibuli, zbylý olej z pánve, sýr ricotta, muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti a vše důkladně promícháme. Vydlabané brambory naplníme, vrátíme do trouby a pečeme 20 minut. Servírujeme.