Lilek na grilu s pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 298.8 mg
- Vláknina 8620 mg
- Vitamín A 8620 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme lilek na tenké plátky. Plátky dáme do cedníku, dobře osolíme a 30 minut necháme stát. Scedíme a osušíme papírovým ubrouskem.
-
2
Plech lehce vymažeme trochou olivového oleje a položíme na něj jednu vrstvu lilku. Potřeme třetinou oleje, dáme pod horký gril 7 cm od žáru a necháme 5 minut mírně zhnědnout. Obrátíme, potřeme druhou třetinou oleje a grilujeme dalších 5 minut.
-
3
Lilek zalijeme zbývajícím olejem a octem. Necháme vychladit. Každý plátek natřeme pestem, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme. Pokrm by měl mít pokojovou teplotu.