Lilek na grilu s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 5 g Sůl
  • 15 g Bazalka
  • 40 g Pesto
  • 75 ml Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 298.8 mg
  • Vláknina 8620 mg
  • Vitamín A 8620 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme lilek na tenké plátky. Plátky dáme do cedníku, dobře osolíme a 30 minut necháme stát. Scedíme a osušíme papírovým ubrouskem.

  • 2

    Plech lehce vymažeme trochou olivového oleje a položíme na něj jednu vrstvu lilku. Potřeme třetinou oleje, dáme pod horký gril 7 cm od žáru a necháme 5 minut mírně zhnědnout. Obrátíme, potřeme druhou třetinou oleje a grilujeme dalších 5 minut.

  • 3

    Lilek zalijeme zbývajícím olejem a octem. Necháme vychladit. Každý plátek natřeme pestem, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme. Pokrm by měl mít pokojovou teplotu.

Komentáře k receptu