Slezské kvaky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 332.2 mg
- Vláknina 7830.3 mg
- Vitamín A 7830.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájíme na kousky maso, osmahneme na másle, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. 
- 
                                2Nakrájíme na kostky tuřín a když je maso poloměkké tak k němu tuřín přidáme, přelijeme horkou vodou a vaříme. 
- 
                                3Připravíme si cibulovou zásmažku a vmícháme k masu. Dochutíme pepřem a solí. 
- 
                                4Potom zalijeme smetanou nebo mlékem. 
- 
                                5Podáváme s vařeným bramborem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        