Hovězí polévka s krupicí a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 778 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 33.4 mg
- Draslík 892.8 mg
- Vláknina 398.6 mg
- Vitamín A 398.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mírně vařícího se hovězího vývaru sypeme pomalu krupici a stále mícháme metlou. Krupici asi 6-8 minut povaříme a potom do polévky za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.
-
2
Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a krátce povaříme.
-
3
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.