Hovězí polévka s krupicí a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 67 g Pšeničná krupice
  • 53 g Vejce slepičí
  • 13 g Polévkové koření
  • 7 g Petržel - nať
  • 2200 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 33.4 mg
  • Draslík 892.8 mg
  • Vláknina 398.6 mg
  • Vitamín A 398.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mírně vařícího se hovězího vývaru sypeme pomalu krupici a stále mícháme metlou. Krupici asi 6-8 minut povaříme a potom do polévky za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.

  • 2

    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a krátce povaříme.

  • 3

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu