Dort oříškový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 95.6 mg
 - Draslík 175.5 mg
 - Vláknina 3028.8 mg
 - Vitamín A 3028.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oříšky krátce opražíme, slupky odrhneme v utěrce, nastrouháme a smícháme s moukou.
 - 
                                2
Z bílků našleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme oříšky s moukou.
 - 
                                3
Z pečicího papíru vystřihneme 4 kruhy, rozložíme na plechy a kruhy silně vymastíme. Směs naneseme na papíry 7,5 mm vysoko a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení pláty položíme na vál papírem nahoru. Jakmile mírně vychladnou, papír navlhčíme a po chvilce sloupneme.
 - 
                                4
Studené pláty naplníme kávovým máslovým krémem, povrch také potřeme a posypeme nasekanými oříšky.
 - 
                                5
Příprava krému: cukr svaříme "na řetěz" (hustě svařený cukr vyfoukneme malým drátěným očkem, až se utvoří řetěz bublin), nalijeme do žloutků, utřeme, přidáme do pěny utřené a kávovým extraktem ochucené máslo. Řádně našleháme.