Svatební koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 124.4 mg
 - Draslík 115.2 mg
 - Vláknina 3851.8 mg
 - Vitamín A 3851.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si kynuté těsto jako na klasické koláče. Po vykynutí lžičkou odkrajujeme kousky, uděláme z nich bochníčky, které ještě chvilku necháme vykynout. Vezmeme si skleničku s malým průměrem dna, kterou budeme do bochníčků vytlačovat důlky. Okraje potřeme žloutkem a důlky plníme nádivkou. Na ozdobení používáme buď sekané mandle nebo rozinky. Koláčky ještě jednou potřeme jedním rozšlehaným žloutkem a pečeme do červena (asi 20min. při 180 C). Aby byly déle křehké, potřeme okraje rozpuštěným máslem. Můžeme posypat vanilkovým cukrem.
 - 
                                2
V letní době lze místo nádivky použít švestky, jahody, borůvky atd.