Jablečné cookies
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 450 g Jablka
 - 0.25 kávová lžička Soda jedlá
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 šálek Mouka polohrubá
 - 0.5 šálek Cukr krupice
 - 0.5 šálek Ořechy vlašské
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 106.4 mg
 - Vláknina 3737.4 mg
 - Vitamín A 3737.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná jablka bez jader povaříme v trošce vody na mírném plameni. Povařená měkká jablka necháme vychladnout a poté je vidličkou rozmačkáme, vznikne nám jablečné pyré.
 - 
                                2
Poté předehřejeme troubu na 190 °C. Připravíme si plech na pečení, který pomažeme tukem. V míse utřeme cukr s máslem a přidáme vychladlé jablečné pyré. Nakonec do směsi přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a jedlou sodu. Všechno důkladně promícháme a přidáme nadrobno nasekané vlašské ořechy.
 - 
                                3
Vzniklé těsto nabíráme polévkovou lžící a pokládáme na připravený plech. Jednotlivé hromádky dáváme asi 3 cm od sebe.
 - 
                                4
Pečeme 10 minut dozlatova. Cookies podáváme vychladlé.