Batátové lupínky s paprikovým dipem
Suroviny
- 260 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 3 ks Paprika zelená
 - 4 ks Brambory sladké (Batáty)
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Kmín drcený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 526.3 mg
 - Vláknina 6168.9 mg
 - Vitamín A 6168.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.4 mg
 - Vitamín E 7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté batáty nakrájíme na tenčí lupínky. Rozšleháme bílky s mletým chilli a novým kořením a namočíme do nich lupínky.
 - 
                                2
Pečicí plech vymažeme olejem, naklademe na něj lupínky a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C asi 30 minut.
 - 
                                3
Paprikový dip připravíme tak, že z paprik odstraníme semena, papriky nakrájíme na malé kostky a promícháme s kmínem a nasekanou petrželovou natí. Oloupaný česnek rozmixujeme a přidáme k okořeněným paprikám, doplníme olejem a směs rozmixujeme. Poté dochutíme solí a octem.
 - 
                                4
Opečené lupínky osolíme a opepříme. Dip nalijeme do misky a podáváme s lupínky.