Grilované žampiony s ostřejší zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 258 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 4010.8 mg
 - Vláknina 25383.8 mg
 - Vitamín A 25383.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, omyté a osušené žampiony klademe na rošt a grilujeme na elektrickém grilu rozehřátém na 220 °C asi 4 minuty z každé strany. Žampiony by přitom měly pustit šťávu.
 - 
                                2
Na zálivku nejprve vylisujeme šťávu z poloviny citronu. Pak prolisujeme česnek a na jemno nasekáme feferonku zbavenou semínek. Česnek i feferonku vmícháme do citronové šťávy.
 - 
                                3
Čerstvou bazalku nasekáme na jemno a přidáme do zálivky. Nakonec vmícháme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Grilované žampiony necháme v zálivce uležet asi 20 minut a poté podáváme.