Jarní matjesový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 172 mg
 - Draslík 307.4 mg
 - Vláknina 1320 mg
 - Vitamín A 1320 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky očistíme, odstraníme stonky a nadrobno nasekáme. Nasekané bylinky rozmixujeme s tvarohem, zakysanou smetanou a jogurtem. Matjesy nakrájíme na tenké proužky, jarní cibulku na drobné kroužky a vmícháme do bylinkové směsi.
 - 
                                2
Vejce uvaříme natvrdo, scedíme a necháme vychladnout ve studené vodě. Oloupeme.
 - 
                                3
Několik hodin necháme odležet, krátce před podáváním vmícháme nadrobno nasekaná natvrdo uvařená vejce. Podáváme na černém chlebu, posypaném kroužky cibule.