Jemný salát z hřebenatek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 567 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 86 mg
 - Draslík 1377.1 mg
 - Vláknina 4975 mg
 - Vitamín A 4975 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šafrán přidáme do majonézy a tak dlouho šleháme metličkou dokud nedosáhneme zlatavě žluté barvy. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu a necháme v chladničce.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo a olej a po pěti kusech opékáme hřebenatky, vždy minutu z každé strany. Natrhané salátové listy a kerblík smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře.
 - 
                                3
Na salát položíme opečené hřebenatky a pokapeme je šafránovou omáčkou.
 - 
                                4
Podáváme s opečeným toastem.