Zapečené těstoviny plněné tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1053 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 109 mg
 - Draslík 283.9 mg
 - Vláknina 7509.8 mg
 - Vitamín A 7509.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Připravíme si omáčku smícháním smetany, ustrouhaného sýra, soli a pepře.
 - 
                                3
Konzervovaná sušená rajčata necháme okapat, nakrájíme je a odložíme.
 - 
                                4
V misce utřeme s ricottou kousky tuňáka bez oleje, až vytvoříme hladký krém.
 - 
                                5
Zapékací mísu vymažeme máslem.
 - 
                                6
Vychladlé rigatoni plníme tuňákovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Po naplnění rigatoni naskládáme do připravené mísy. Zapékací mísa musí mít takovou velikost, abychom rigatoni naskládali těsně vedle sebe.
 - 
                                7
Naplněné těstoviny přelijeme připravenou omáčkou, poklademe nakrájenými rajčaty (křížíme je přes sebe) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Ihned servírujeme v zapékací míse.