Zeleninové rýžové nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Nudle rýžové
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 194 g
  • Sodík 1388 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 326.3 mg
  • Vláknina 11953.5 mg
  • Vitamín A 11953.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme pórek a mrkev, nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Papriku vyndáme z láku a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Rýžové nudle přelijeme vroucí vodou, přidáme kostku bujonu a vaříme s nakrájenou zeleninou, dokud nudle nebudou měkké.

  • 4

    Po uvaření slijeme vodu, přimícháme máslo, sůl, pepř a lžičku chilli omáčky. Nakonec pokrm posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu