Kuličky s tuňákem a sardelemi
Suroviny
- 130 g Tuňák v oleji
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Brambory
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Sardelové řezy
 - 0.22 dl Olej olivový extra panenský
 - 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 2209 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 168.1 mg
 - Draslík 524.9 mg
 - Vláknina 2425.1 mg
 - Vitamín A 2425.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slupce doměkka uvařené brambory oloupeme a necháme je vychladnout. Potom je protlačíme lisem na brambory nebo rozstrouháme a smícháme s tuňákem, sardelemi, solí, chilli kořením a oreganem. Přidáme žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Z hotového těsta tvoříme navlhčenými dlaněmi kuličky, které opékáme na oleji smíchaném s máslem.