Sněhový kávový dort s pistáciemi
Suroviny
- 220 g Mandle
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 10 g Pistácie
 - 20 g Strouhanka
 - 200 g Cukr moučkový
 - 310 g Cukr moučkový
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 4 polévková lžíce Káva Espresso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 126.5 mg
 - Draslík 284.4 mg
 - Vláknina 7124.6 mg
 - Vitamín A 7124.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 7.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme vařečkou zbylý cukr společně se strouhanými mandlemi, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a strouhankou.
 - 
                                2
Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme máslem, položíme na něj 3 obruče z dortových forem, do nich rozetřeme těsto a zvolna upečeme.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme krém - v nerezové misce ušleháme vejce s vanilkou a 110 g cukru. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a do vody postavíme misku se základem krému a šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přidáváme vařený krém a po kapkách černou kávu.
 - 
                                4
Papír s upečenými plackami těsta potřeme vodou, odstraníme ho, těsto necháme vychladnout a naplníme částí krému. Zbytek krému vložíme do kornoutu s trubičkou a dort dozdobíme. Posypeme sekanými pistáciemi.