Makarony ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1010 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 988 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 175.5 mg
 - Draslík 485.1 mg
 - Vláknina 7392.4 mg
 - Vitamín A 7392.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s částí nasekané petrželky a rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.
 - 
                                2
Zakysanou smetanu rozmícháme se smetanou ke šlehání, solí, prolisovaným česnekem a zbylou nasekanou petrželkou. Směs nalijeme na makarony a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.