Pizza s ančovičkami a cibulí
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Ančovičky konzervované
 - 500 g Těsto na pizzu
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 1 hrst Olivy černé
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 9.8 mg
 - Draslík 296.7 mg
 - Vláknina 6457 mg
 - Vitamín A 6457 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, rozdrcený čerstvý rozmarýn a cukr. Přikryjeme a 10 minut smažíme za občasného míchání. Přidáme do woku konzervovaná nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Těsto na pizzu vyválíme na placku 30x18 cm, přendáme těsto na pečící plech a ohneme mírně okraje. Zbylým olejem pomažeme těsto a posypeme nastrouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme v teple kynout 10 minut.
 - 
                                3
Poté na těsto rozprostřeme cibuli a rajčata, ančovičky a uschováme z nich olej. Každou ančovičku rozpůlíme a dáme do pizzy ve tvaru mížky. Olivy klademe mezi ančovičky a zakápneme uschovaným olejem.
 - 
                                4
V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů.
 - 
                                5
Pizzu rozkrájíme na 6 čtverců a podáváme.