Kalamáry s citronem a pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 436.9 mg
 - Draslík 561.1 mg
 - Vláknina 4949.3 mg
 - Vitamín A 4949.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme nastrouhanou citronovou kůru s limetkovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, sušeným koriandrem, pepřem čtyř barev a dosolíme.
 - 
                                2
Kalamáry (6 ks )rozpůlíme tak, aby vznikly obdélníky, na kterých asi na 3/4 povrchu vytvoříme mřížku. Pak je zamícháme s připravenou směsí, přikryjeme a 30 minut necháme v ledničce odležet.
 - 
                                3
Namarinované kalamáry 2-3 minuty grilujeme na barbecue grilu nebo pánvi, začnou-li se okraje rolovat, jsou kalamáry hotové.