Těstovinový salát s mrkví a hráškem
Suroviny
- 300 g Hrášek
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mrkev kořen
 - 200 g Sýr Gorgonzola
 - 350 g Těstoviny Pappardelle
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Ocet malinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1022 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 62.2 mg
 - Draslík 207.2 mg
 - Vláknina 17544.2 mg
 - Vitamín A 17544.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na plátky. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, vložíme mrkev a smažíme ji asi 3 minuty. K mrkvi přidáme hrášek, podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                3
V misce smícháme ocet, pepř, sůl a olivový olej. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme najemno a přidáme do dresinku. Těstoviny promícháme se zeleninou a dresinkem.
 - 
                                4
Na menší kousky natrháme gorgonzolu. Salát upravíme na misky a podáváme posypaný gorgonzolou.