Jahodový dost s banánovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 202.8 mg
 - Draslík 663.7 mg
 - Vláknina 12493 mg
 - Vitamín A 12493 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání přisypeme lžíci krupicového cukru.
 - 
                                2
Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak přidáme sníh a mouku.
 - 
                                3
Dortovou formu dobře vymažeme, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme v troubě (předehřáté na 175 stupňů) přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Jahody omyjeme, necháme v sítu okapat. Banány oloupeme, rozmixujeme se lžičkou citronové šťávy, lžící cukru a smetanou.
 - 
                                5
Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, poté potřeme banánovým krémem, do kterého naskládáme celé nebo rozpůlené jahody a posypeme jemně nasekanými mandlemi.