Salát z listového špenátu s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 749 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 271.3 mg
 - Draslík 924 mg
 - Vláknina 9516.3 mg
 - Vitamín A 9516.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.3 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme dresink. Dohladka umixujeme zakysanou smetanu s jednou oloupanou velkou červenou nadrobno nakrájenou cibulí. Umixovanou směs necháme alespoň 2 hodiny v chladničce rozležet, potom přimícháme červený vinný ocet, sůl a čerstvě mletý pepř.
 - 
                                2
Mladé špenátové listy dobře opereme, osušíme a odřízneme stonky a střední žíly. Vejce uvaříme v kastrůlku s vodou natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a strunovým kráječem je nakrájíme na šestiny. Jednu oloupanou velkou červenou cibuli nakrájíme na plátky, černé olivy podélně rozpůlíme a vypeckujeme.
 - 
                                3
Na servírovací talíře rozdělíme špenátové listy s cibuli, spolu je promícháme a navrch rozložíme dílky vajec s olivami.
 - 
                                4
Salát servírujeme přelitý vychlazeným dresinkem.